Mammalnet​

MammalNet je partnerstvo između različitih naučnih i akademskih institucija u Evropi i lokalnih ljubitelja nauke poput vas, koji rade zajedno na istraživanju divljih životinja kako bi stekli više informacija o prisustvu sisara u vašem području.

O projektu

Naš cilj s MammalNet platformom je da steknemo uvid u prednosti i ograničenja upotrebe “Građanske nauke” (Citizen Science) za praćenje sisara širom Evrope i da naučimo kako možemo prikupiti bolje podatke i podstaći učešće.

Vodič o vrstama

Koristite naš vodič za sisare koji će vam pomoći da prepoznate različite vrste i naučite više o sisarima oko sebe.

Naše aplikacije

iMammalia

iMammalia je besplatna aplikacija za pametne telefone, prilagođenog dizajna, koja vam omogućava da brzo i jednostavno snimate i dijelite susrete sa sisarima ili njihove tragove aktivnosti. Sadrži vodiče za prepoznavanje različitih vrsta i sačuvaće sva vaša zapažanja, tako da ćete imati detaljan zapis o svim viđenjima sisara.

MammalWeb

MammalWeb je web platforma za sve one koji su zainteresovani za različite vrste sisara koji žive u njihovom lokalnom području i šire. Ako imate foto-zamku, možete da postavljate i dijelite fotografije sisara koje ste snimili oko sebe. Ili možete da idete na web stranicu da bi pregledali fotografije koje su drugi korisnici postavili na MammalWeb i vidjeli koliko ih prepoznajete.

Agouti

Agouti je web platforma dizajnirana za podršku specifičnim lokalnim projektima u svakoj pilot zemlji gdje je cilj korišćenje zabilježenih viđenja sisara za procjenu broja i rasprostranjenosti različitih vrsta.

Ovo uglavnom rade profesionalci, napredni prirodnjaci i obučeni volonteri koji imaju pristup velikom broju kamera. Ako su kamere postavljene prema protokolima ENETWILD, podaci se mogu koristiti za sistematsku procjenu gustine sisara.

Events

Courses

Quiz

Badger near its burrow in the forest. Black and white photography with color badger

Europeans Mammals

Photo of the month

Partneri i saradnici

Savezništva

Kontakt

Ako želite da kontaktirate menadžere projekta ili imate problema s bilo kojom funkcijom web stranice, možete nam poslati e-mail sa svojim pitanjem putem ovog obrasca i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Contact Montenegrino