Mammalnet​

MammalNet е партнерство помеѓу различни научни и академски институции во Европа и локални љубители на науката како вас, кои работат заедно на истражување на дивиот свет, со цел да добиете повеќе информации за присуството на цицачи во вашата област.

За Проектот

Нашата цел со MammalNet е да добиеме увид во придобивките и ограничувањата од користењето на „наука за граѓаните“ за следење на цицачите низ цела Европа и да научиме како можеме да собираме подобри податоци и да го поттикнеме учеството

Водич за видови

Користете го нашиот водич за цицачи за да ви помогнеме да идентификувате различни видови и да дознаете повеќе за цицачите околу вас.

Наши апликации

iMammalia

iMammalia е бесплатна апликација за паметен телефон со лесен дизајн, кој ви овозможува брзо и лесно снимање и споделување на снимените цицачи или на нивни знаци и траги. Вклучува водичи за идентификување на различни видови и ги зачувува сите ваши набудувања, така што ќе имате детален запис за сите ваши снимени цицачи.

MammalWeb

MammalWeb е веб-платформа за секој што е заинтересиран за различни видови цицачи кои живеат во нивната локална област и пошироко. Доколку имате фото-стапица, можете да испраќате и споделувате фотографии што сте ги направиле од цицачи околу вас. Или можете да одите на Интернет за да ги видите фотографиите што другите корисници ги имаат поставено на MammalWeb и да видите колку препознавате

Agouti

Agouti е веб-платформа дизајнирана да ги поддржува специфичните локални проекти во рамките на секоја пилот земја каде што целта е да се користат податоците од снимените цицачи за да се процени бројот и дистрибуцијата на различни видови.

Вообичаено ова се прави од страна на професионалци, чубители на природата со напредно знаење, обучени волонтери кои имаат пристап до голем број камери. Ако камерите се поставени според протоколите ENETWILD, податоците може да се користат за систематско проценување на густините на цицачите

Events

Courses

Quiz

Badger near its burrow in the forest. Black and white photography with color badger

Europeans Mammals

Photo of the month

Партнери и соработници

Сојузи

Контакт

Доколку сакате да контактирате со раководителите на проектот или имате проблеми со која било функција на веб-страницата, можете да ни испратите е-пошта со вашето прашање преку овој формулар, ние ќе ве контактираме што е можно поскоро.

Contact Macedonia