Блог на Mammalnet

Во овој блог ќе ви раскажеме стории за цицачите кои живеат во нашата околина. Како можете да соработувате за да им помогнете во нивното зачувување и кои се нивните главни проблеми. Исто така, ќе можете да научите како да ги идентификувате и разберете подобро видовите што ги набудувате. Ние ќе ви кажеме дел од активностите што ќе ги подготвиме во текот на следните месеци.

Já conhece a app iMammalia?
Agora podemos todos registar mamíferos selvagens e contribuir para a ciência. Descarregue a app (https://mammalnet.com/imammalia/) e comece a registar os mamíferos selvagens da Europa que vê.
A app estará brevemente disponível em 🇵🇹.

2

Advance notice: the websites european-mammals #iMammalia, will be unavailable from 3pm on Friday 22 October to 5pm on Sunday 24 October. This is to allow for essential maintenance work on the backup generator. Apologies for any inconvenience.
@MammalnetPolska @MammalnetI

Not to be missed at #LifeWatchBD21
@INBOVlaanderen's @casaer_jim: "CATREIN, the camera trap snowball effect" What do we learn from spotting wild boar and roe deer, #partridge, #beaver, #wolf, #lynx, #muskrat and #muntjac? Oct 28, VAC Ghent https://bit.ly/3FPpV6S

4
Load More...